I Danmark föregår just nu den stora matfestivalen Copenhagen Cooking & Food Festival med en massa olika aktiviteter runt omkring i byen.

När jag för några veckor såg att det skulle bli en Seedexchange festival på gården Farm of Ideas var det en självklarhet att jag skulle dit.

Gastronomi och odling skulle mötas. Precis som mottot är med Gourmetgarage. Vår kökschef som finns i Gourmetgarage loggon under alla år sätter sina tydliga spår. Farm of Ideas odlingar är Michelinkocken Christian Puglisi skötebarn och här startade han upp stora grönsaksodlingar år 2016. Egenodlade grönsaker som skulle användas i hans många restauranger i Köpenhamn.

Farm of Ideas gården ligger långt ut på landet en 10 km utanför Roskilde inramad av böljande fält och åkrar. Det är omöjligt att komma dit på egen hand eller med buss och som tur är var det arrangerat en gratis Bus Shuttle från Hvalsø station dit man lätt tog sig med regionaltåg.

Jag visste inte riktigt vad jag skulle vänta mig och hade tyvärr inte gjort några fina fröpåsar eftersom jag utgick från att man skulle vara där som privatperson och byta fröer. På morgonen hade jag rafsat ihop lite fröer och lagt ner i bruna frökuvert men jag visste inte riktigt hur det skulle gå till.

Den första jag mötte inne på festivalen var denna trevliga kille från USA som jag bytte rosa cicoria, verde macerata och lampiasconi fröer med. Av honom fick jag fröer  Sea Island White Rice Pea, Sea Island Yello Guinea Flint och Carolina Bay Rice. När jag undersökte senare var detta fröer från Sean Brocks personal garden.

Vi vandrade vidare in mot området som såg ut så här med små tält med mat och en stuga för Seed Swap.

Vädret var helt ok med många augustimoln.

Mycket att se på för både stora och små.

Färgglada blomsterrabatter.

Vi gick också och kollade in odlingarna och vilka sorter man odlade. Kom på att jag glömt att så fänkål hemma :/ när jag såg detta fina fältet.

Jag hoppas att detta blir ett stående event. Då kommer jag definitivt att komma dit med fina fröpåsar och fröer att byta med!

 

 

Du kanske också gillar …

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *