Mitt lantkök är fyllt av både fransk och italiensk brukskeramik och på väggarna har jag även där mycket saker från dessa mina 2 favoritländer. Igår när jag var på loppis här i Köpenhamn hade jag turen att få tag på en gammal fransk meny från Restaurant Chartier i Paris.

Jag ser att menyn är skriven på skrivmaskin och är från mandagen den 6 augusti 1984.

Gamla franska inramade menyer

De klassiska franska rätterna finns här i menyn

När jag satte in bilden på mitt Instagramkonto @akermananna och hashtaggade #restaurantchartier ser jag att restaurangen finns fortfarande och inte nog med det. Den verkar vara en institution i Paris och heter nu Bouillon Chartier – https://www.bouillon-chartier.com/en/

Nästa gång i Paris är detta verkligen en restaurant att besöka och tills dess beundrar jag menyn i mitt kök!

Du kanske också gillar …

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *