I Italien används bladen på gurkört betydligt mer i matlagningen än här i Sverige och man kan ex. se fyllda ravioli med gurkörtsblad.

För några år sedan introducerade min italienske vän Giancarlo “boragokrasse” från Italien för mig som hade växt som vanlig krasse i en liten “ask”, i detta fall blå. Så här såg den ut.

Små späda goda blad med smak av, just det, gurka!

Nu har “trenden” kommit till Köpenhamn. Igår på Irma fanns det inte bara Boragokrasse utan även Steviakrasse, Rucolakrasse och Perillakrasse 🙂

Här en liten video från grönsaksdisken.

IMG_0651

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Nästa inlägg

Så romansallat i pluggbrätte, lätt som ett brätt :)

tor maj 17 , 2018
Jag har lite olika sorters sallatsinstallationer i min trädgård. Jag har dels mina babyleafs i stora tennbaljor när ingången så att jag bara kan gå […]