Jag har ju en förkärlek för pizza och har ju massor att välja mellan hemma i Köpenhamn. Men här när vi på landet har vi (jag) verkligen saknat att få en riktigt god pizza.

Pizzeria mitt ute på landet

Ändå har jag lyckats missa att det i sommar har öppnat en surdegs-pizzeria och restaurang mitt ute på landet nära oss! Det var först för ett par veckor sedan på väg mot Ystad vi fick syn på små svart typ ”Till salu” skyltar där man kunde förnimma att det stod pizza och 15!

Häromdagen åkte förbi hästprofilens Tobbe Larssons gård mitt i Sjörup vid den gamla fina kyrkan och se där, mitt ute på marken låg en restaurang/pizzeria.

Laxpizza (?!)

Igår var det dags att prova. Vi hade jobbat hela dagen och var väääldigt hungriga och Martin bestämde att vi skulle testa laxpizza (!?). Laxpizza? Något jag knappast trodde jag skulle skriva att jag hade ätit. När man sedan läste vidare stod det avocado, potatis, crème fraiche och hovmästarsås (!).

Vi ringde och bokade och parkerade bilen. Så här ser det ut vid ingången. Så mysigt och verkligen mitt ute på landet.

Charmigt lantligt är ingången till 15 Minuter En Kvart

Själva pizzerian/restaurangen ser ut så här.

Stor trädäck att avnjuta pizzor och annat på.

Maten beställer man i en liten lucka som man ser där till höger vid trappan.

Utsikten från trädäcket ser ut så här. Kolla in jätteflaskan med rosévinet Whispering Angel.

Milsvid utsikt över det landskapet.

Och när vi kom hem öppnade vi pizzakartongen och fann denna osannolika men ljuvliga pizza!

Osannolika ingredienser på en pizza. Främst hovmästarsås, dill och avocado. Men det smakade ljuvligt!

Tidigare i sommar hade 15 Minuter En Kvart öppet varje dag från 12 men nu så här i augusti är det öppet från kl. 16. Hit kommer vi garanterat fler gånger och nästa gång ska jag testa lite en lite mer typisk italiensk pizza! 🙂

Deras hemsida hittar du här.

Du kanske också gillar …

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *