I Köpenhamn poppar det upp s.k. gourmetbagerier hela tiden, som ex. Hart Bageri. Deras specialiet är typiskt surdegsbröd och olika bakverk, croissanter, kanelbullar etc.

Det som kännetecknar ett bageri i Köpenhamn idag är att ett riktigt bra bageri ska ha en kö. Ju längre ju bättre. Det senaste gourmetbageriet som öppnade 30 september på Gammel Kongevej är Hart Bageri.

Nomas Rene Redzepi instagrammade om öppningen och kön – se länk här.

Jag gick förbi Hart Bageri dagen innan öppning men sedan har jag kommit åkande med bussen och en lördag morgon såg det ut så här. Rena diskotekskön, 8.30 på morgonen!

Ingen kö man har lust att stå i så jag väntade till en måndag kl. 11 och då var det ”bara” 5 i kön.

Då var jag äntligen inne i ”brödparadiset”. Lite svårt att se vad det bjöds på så jag fick ta det första jag såg, ett Ölandsbröd för DKK 45 kr och 2 kardemommesnegl för DKK 25 kr styck.

Ölandsbrödet fick jag färdigskuret och det är alltid fint att få tunna skivor.

Här ser man kardemommesneglerne till höger.

Vad det då så fantastiskt bröd att stå och köa för? Nja, Ölandsbrödet hade god skorpa men var degig och blöt inuti. Kardemommesneglerne var ok men inget mer.

Jag har testat de olika bagerierna och det kommer fler inlägg om dessa!

 

Du kanske också gillar …

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *