Ägg-och mejeriindustrin suger och man borde GoVegan. Jag är väldigt noga med att köpa ekologiska ägg från utehöns och i Danmark finns mejeriprodukter som är godkända av danska djurskyddsföreningen (Dyrenes beskyttelse) som jag köper. Men vad är det för ägg egentligen i delikatessdiskarnas olika sallader, fiskbiffar och i äggpastan och äggnudlarna och alla andra produkter som innehåller ägg eller ”äggpulver”? Jag har frågat personal på både ICA och Coop och ingen vet varifrån äggen i deras sallader kommer från och säger sig aldrig ha fått frågan innan?! En medarbetare i delikatessdisken på ICA sa att deras räksallad inte inhåller ägg, Men den är ju gjord på majonnäs sa jag.”Det räknar inte jag som ägg” sa hon (!?) Jag har därför satt igång frågan till de olika tillverkarna för att få reda på äggens ursprung och att vi konsumenter har rätt att få veta det på deras etiketter. Nu börjar jag få in svar. En sak är klar – aldrig mer Lohmanders såser.

Här är deras svar:

Hej Anna,

Tack för att du kontaktat oss på Lohmanders. Äggen i våra konventionella produkter kommer från Europa, från burhöns i EU-godkända burar.

Vi är mycket tacksamma mot våra konsumenter som kommer med synpunkter om våra produkter och ansvarig avdelning kommer att informeras om ditt önskemål angående förtydligande på förpackningen gällande ägg. Vi önskar dig en trevlig dag!