Jag gillar verkligen Köpenhamns nya Cityring M3. Den ny metrolinjen som går bland annat via Kongens Nytorv och Marmorkirken.

Gammel Strand mitt i stan har också fått en metrostation och så här ser det ut när man kommer upp från stationen och tittar till vänster.

Vi skulle på föredrag om Thailands medicinalplantor men först lite mat och ett glas vin. Gorms har en av de bästa pizzaställena här i Köpenhamn och deras restaurang på Magstraede ser ut så här utifrån.

We are pizza lovers står det på skylten. Vi tog Sweet Truffle som har provat tidigare med tunna skivor av sötpotatis (?!), tryffelolja och salvia. Jättegott och med ett glas Barbera d’Asti till.

Föredraget som hölls i Det Kongelige Danske Videnskabernes Selskab på HC Andersens Blvd som ligger mitt emot Glyptoteket ligger bara en kort väg från Gorms. Verkligen pampiga och fina lokaler.

Föredraget med professor och botaniker Henrik Balslev handlade om Thailands medicinalplantor och arbetet med att sammanställa dessa. Alltid intressant även om jag hade önskat typ en ”Tio-i-topp” lista över deras medincialväxter. Det var den måndagen i november!

Du kanske också gillar …

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *