Jag har odlat puntarelle under flera år men inte lyckats få till rätt tidpunkt så att mina plantor ser ut som de gör i Italien. När det gäller puntarelleodling är det 2 saker som är viktiga, 2 T. Tidpunkt och temperatur. Jag har i flera år försökt få korrekta odlingsanvisningar och hoppas i år att jag lyckats. Det är alltså tidpunkten för sådd och utplantering som man ska träffa helt rätt och det är temperaturen som är viktig. Sår man och planterar ut för tidigt kommer det skott men som skjuter i höjden sedan.

Puntarelle efter nedklippning helt för nya skott. Små smala skott mitt i sommaren som efter någon dag blir stor och skjuter i höjden. Sådden ska därför i år ske från maj istället.

Här på bloggen kommer jag att lägga ut min puntarelleodling steg för steg med såplan, utplantering osv. Och så hoppas jag att jag i höst ska kunna skörda egna puntarelle och mumsa på i den typiska italienska salladen. Recept finns i min bok “Från Italien till din köksträdgård”.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *