Jag har varit många gånger i Nice och Provence och på marknaderna stött på franska oxhjärtetomater, tomate Cœur de bœuf. De franska påminner mer om italienska costoluto-tomater med oftast utpräglade “räfflor”. Det har diskuterats livligt om vilken oxhjärtetomat som är originalet, den franska eller den italienska? Och resultatet är att det är den italienska saftiga oxhjärtetomaten Cuor di bue som är den riktiga, den ultimata salladstomaten. Hur som helst, i år odlar jag den franska oxhjärtetomaten från Nice och så här italiensk ser den ut som nyutsprungen ??

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Nästa inlägg

Tomat Marmande trivs på friland

tor jun 27 , 2019
I år odlar jag Marmande på friland. Det var faktiskt många år sedan jag odlade Marmande-tomaten men när jag nu har läst lite mer om […]