En av de många tomatsorter jag har tagit in på frömarknaden här i Skandinavien är Canestrino di Lucca. En tomatsorter jag såg när jag var på semester i Pisa och Lucca 2010. Här fanns denna karakteristiska tomatsort på alla grönsaksmarknader och jag lyckades sedan hitta producenten i Toscana.

Plantan är högväxande och ska ha stöd. De många sidoskotten ska tas bort. Canestrino di Lucca tomaten är en toscansk tomatsort vi verkligen rekommenderar. Canestrino från Lucca finns numera även med i PAT registret över traditionella sorter från Toscana.

#canetstrinodilucca #canestrino #fröerfrångourmetgarage #italienstomater

Du kanske också gillar …

1 kommentar

  1. Hej
    vart kan jag köpa frön till Canestrino di Lucca?

    Mvh
    Rita

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *