En av de många tomatsorter jag har tagit in på frömarknaden här i Skandinavien är Canestrino di Lucca. En tomatsorter jag såg när jag var på semester i Pisa och Lucca 2010. Här fanns denna karakteristiska tomatsort på alla grönsaksmarknader och jag lyckades sedan hitta producenten i Toscana.

Plantan är högväxande och ska ha stöd. De många sidoskotten ska tas bort. Canestrino di Lucca tomaten är en toscansk tomatsort vi verkligen rekommenderar. Canestrino från Lucca finns numera även med i PAT registret över traditionella sorter från Toscana.

#canetstrinodilucca #canestrino #fröerfrångourmetgarage #italienstomater

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Nästa inlägg

Tuggummibuske

mån aug 17 , 2020
Nytt i min örtagård. Tuggummibusken – citronverbenans okända kusin. Tuggummibusken är släkt med citronverbenan och de smala avlånga bladen påminner om den. Men medan citronverbenan […]