I år är det 13 år sedan jag startade min fröfirma!

I år är det dessutom första året med eget köksträdgårdssortiment som heter Orto by Gourmetgarage (Orto är köksträdgård på italienska) med mina favoritsorter av tomater, chili och annat. Det är massor av ekologiska sorter och sortimentet kommer att utökas löpande.

Årets trend är tydlig. I år är det våra piennolo-tomater som gäller! Vi har både gula och röda sorter och dessa har blivit enormt populära. Den gula Vesuvio tomaten odlade jag första gången förra sommaren med fantastiskt resultat och flera säsonger har jag odlat den röda.

Piennolo_utefb

Jag skrev en artikel i Natur och Trädgård om just Kampaniens piennolo-tomater för 2-3 år sedan som kunder fortfarande kommer ihåg! I min bok Från Italien till din köksträdgård kan man läsa mer om piennolo-tomater.

Piennolo froer gul

En stor succé i år är också våra Ponderosa-tomater som vi har haft i sortimentet i många år. Det är jättehållbara sena tomater som även dessa hängs upp i en stor klase. Det brukar kallas vintertomater hos oss och ”da serbo” tomater i Italien.

Ponderosa

 

 

 

 

Du kanske också gillar …

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *