Nomas köksträdgård ser ut så här från vägen. Noma har ju öppnat igen ute på Refshaleöen här i Köpenhamn. Det som är det nya är att man nu har både  örtagård och köksträdgård till sitt restaurangkök och igår gick jag förbi för att kika lite närmare.

Fantastisk plats det nya noma har. Precis vid vattnet på bägge sidor. Noma ligger vid den finare delen av Christiania (som ser ut som man är mitt ute på landet) på ena sidan och nybygge med dyra bostadsrätter på andra sidan vattnet.

Självklart får inte stampa in i rabatterna och se deras köksträdgård men man ser mycket ändå utifrån gatan och man blir ju väldigt nyfiken på vilka sorter som odlas inne i växthusen och på friland.

Nu är det ”Vegetable season” på nomas meny med enbart vegetarisk mat vilket gör det extra spännande. Hur har man tänkt? Vilka sorter har man prioriterat och har det denna sommar fungerat som det ska?

Här kommer några bilder!

Vatten på båda sidor av noma.

Fantastiskt fina växthus som man kan ”tjuvkika” in i.

Jag gick förbi här förra året då det fortfarande var en byggarbetsplats men nu har det blivit så här fint. Kullerstensgård och vackra växthus.

Här bild från andra sidan. Man har skapat en äng på båda sidor av ingången.

Cykelställ, vatten och i bakgrunden nybyggt hus med lägenheter.

På andra sidan noma (bakom mig) ligger den finare delen av Christiania som känns som man är mitt ute på landet fast man är mitt i Köpenhamn. Här finns inte den misär man ser i ”turistdelen” av Christiania.

 

 

 

Du kanske också gillar …

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *