Ursprungligt blogginlägg från min tidigare blogg.

Det uttrivna receptet hittade jag hos min mamma som hade det från en tidning hon inte kommer ihåg. Jag kan bara säga en sak – jag älskar Lenas räkbakelser!

Lena är en framgångsrik svensk tjej i London som har en berömd cateringfirma som heter Inn & Out och denna räkbakelse var tydligen en tidig favorit. (Tror t.o.m. prins Charles har smakat den!). 

Jag är säker på att ni, liksom jag, blir starkt beroende

Här kommer receptet:

12 port.

24 skivor gott formfranska

1 1/4 dl god ekologisk majonnäs

1/2 dl vispgrädde

3-4 msk mildrökt kaviar på tub, ex. Kalles (så klart!)

2 msk hackad dill

2 msk hackad gräslök

2 msk hackad rödlök

Garnering:

finhackade ostbågar (det är det som gör det!)

räkor

löjrom eller svart kaviar

citronskivor

dillkvistar

Så här gör du:

Ta ut en rundel ur varje brödskiva med ett glas

Blanda majonäs, grädde, kaviar, dill, gräslök och rödlök till en fin smet.

Fördela hälften av smeten på hälften av brödskivorna. Lägg de övriga på som lock. Bred resten av smeten ovanpå och på sidorna.

Täck med plastfolie och låt stå och dra i ett dygn.

Ta ut ur kylen och rulla varje bakelse i ostbågarna.

Garnera var och en med 3-4 räkor (jag brukar ta mer!), löjrom, citron och dill.

Du kanske också gillar …

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *