Det absolut enklaste och godaste du kan göra med både färska och torkade örter är ditt eget örtagårdssmör. Bäst är det förstås med färska nyskördade örter från sin egen örtagård.

Så här i juni är det massor av goda gröna kryddblad att välja mellan. Igår gjorde jag detta smör med späd gräslök, timjan, basilika och persilja.

I säsong nu är vackert lila gräslöksblommor och de garnerar jag med här.

Så här gör du:

Välj alltid ett bra och snällt smör. Alltid ekologiskt. Eller veganskt alternativ.

Låt det mjukna till rumstemperatur. Skölj örterna noga och låt dem torka helt. Klipp i mindre bitar och blanda i smöret.

Ställ in i kylen och låt det bli kallt. Innan servering på ett buffébord, garnera med kulinariska blommor som är i säsong.

Du kanske också gillar …

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *